1 min

Soundhound is voornamelijk bekend van zijn muziekherkenningsapp waarmee het onder meer de strijd aan gaat met Shazam. Het bedrijf heeft nu aan Wired een demonstratie getoond van een spraakassistent genaamd Hound die veel beter werkt dan de bestaande spraakassistenten van Apple, Google en Microsoft.

Volgens Wired is de spraakassistent van Soundhound echt vele malen beter, sneller en accurater dan Cortana, Google Now en Siri. Daarmee heeft Soundhound een technologie in handen die het mogelijk snel weer kwijt is. Alle grote techgiganten steken veel energie in het ontwikkelen van een goede spraakassistent en zullen zeker interesse hebben om de technologie van Soundhound over te nemen.

Soundhound is van plan om zijn spraakassistent op meerdere platformen beschikbaar te gaan maken, zo zou het werken aan een Android en iOS-versie van Hound. Ook is de assistent van Soundhound in staat om veel complexere vragen te beantwoorden of te verwerken.

Zo kan je ook vijf vragen achter elkaar stellen die Soundhound vervolgens allemaal zal verwerken. Enkele voorbeelden van complexe vragen die de assistent van Soundhound binnen een fractie van een seconde weet te beantwoorden:

  • Aziatische restaurants in de buurt zonder Chinese en Japanse restaurants?
  • Hoe laat komt de zon op in Tokyo, Japan twee dagen voor kerstmis in 2021?

De vragensteller gaat echter veel verder door de meest bizarre vragen te stellen die allemaal enorm snel worden beantwoordt. Ook is de assistent in staat om een hypotheek berekening uit te voeren door alleen wat basale gegevens aan te leveren.