1 min

Dell heeft een nieuwe software-applicatie gepresenteerd waarmee het zeer eenvoudig wordt om hybride Office 365-omgevingen te beheren. Met Administrator for Office 365 kan zowel OneDrive for Business, Officre 365 als Sharepoint worden beheerd in een hybride-omgeving.

Dell heeft nog niet enorm veel aandacht gegeven aan de applicatie, maar volgens Steve Dickson, general manager van Dell’s Software Windows Management Team, is het straks een van de belangrijkste tools om Office 365 mee te beheren. "Deze tool biedt het vereiste centrale beheer en de rapporteerfuncties voor meerdere installaties van Office 365, SharePoint en OneDrive voor Business".

Dickson laat weten dat onderzoek uit wijst dat steeds meer bedrijven kiezen voor Office 365 en dat het verplaatsen van sommige activiteiten naar de Azure Cloud een flinke kostenbesparing oplevert voor bedrijven. Door de komst van hybride-omgevingen en het ontbreken van centraal beheer kan dit er echter ook voor zorgen dat het uiteindelijk meer geld en tijd kost, daar speelt deze nieuwe tool op in en zorgt ervoor dat alles centraal beheerd kan worden.

Dell Administrator for Office 365 is nu beschikbaar, wat de kosten van deze applicatie zijn heeft Dell niet bekendgemaakt, maar gratis is de software in elk geval niet.