2min

Dell Technologies komt met nieuwe diensten om bedrijven meer uit hun Microsoft-oplossingen te laten halen. Niet alleen voor bijvoorbeeld Azure, maar ook voor veiligere hybride werkomgevingen, applicaties, data en backup & recovery.

Het nieuwe portfolio bouwt voort op de meer dan 35 jaar durende samenwerking. De oplossingen moeten vooral bedrijven helpen sneller te innoveren door bestaande drempels weg te nemen.

Binnen het portfolio biedt de techgigant nieuwe multiclouddiensten waarmee Microsoft-gebruikers meer van de Azure public cloud kunnen profiteren. Denk aan diensten voor het native draaien van container workloads in Azure via Azure Stack, maar ook het uitbreiden van de mogelijkheden voor VMware op Azure.

Voor een beter beheer van het werknemersbestand, zijn er ook nieuwe adviesdiensten. Hiermee kunnen bedrijven betere gepersonaliseerde en veilige werkomgevingen maken voor hybride werknemers en werknemers op afstand. Onder meer voor Microsoft 365 en Dynamics 365. Meer specifiek gaat het hierbij om low-cost toegang tot experts van Dell Technologies.

Applicaties, data en back-up

Voor applicaties en data komen er nieuwe implementatiediensten waarmee bedrijven belangrijke applicaties op Azure kunnen moderniseren. Daarnaast moeten de diensten helpen bij het gebruik van op AI gebaseerde data analytics en cloudgebaseerde databases, voor meer betrouwbare en veilige applicaties.

Bijvoorbeeld de nieuwe DevSecOps-implementatiedienst voor Azure krijgt de zakelijke security features van Azure en GitHub binnen de DevOps-pipelines van klanten.

Verder worden ook nieuwe back-up en recoverydiensten geïntroduceerd die de resiliency van bedrijven moeten verbeteren. Klanten zijn hierdoor in staat alle data in het geval van een incident te herstellen.

Lees ook: Dell’s Project Alpine ziet levenslicht met block storage op AWS en Azure