1 min

Microsoft heeft een nieuwe applicatie toegevoegd aan zakelijke gebruikers van Office 365. Zij kunnen nu gebruik maken van een nieuwe tool met de originele naam Planner. De Planner-applicatie biedt de mogelijkheid om project management in goede banen te leiden, het is groot whiteboard met gekleurde notities waarin de voortgang van een project kan worden bewaakt.

Uiteraard heeft Microsoft de Planner-applicatie geïntegreerd met andere Office 365-applicaties zoals OneNote en Outlook. Natuurlijk zijn er al veel applicaties op de markt die hetzelfde doen als Planner, maar deze applicaties zijn vaak van startups en bieden allemaal geen integratie met Office 365. Hiermee heeft Microsoft natuurlijk een sterk argument in handen, ten eerste dat de applicatie is geïntegreerd in Office 365, maar ook dat het een MIcrosoft-app is en niet eigendom van een startup die morgen weer verdwenen kan zijn.

Microsoft laat weten dat de lokale overheid van Cascais in Portugal de complete workflow gaat migreren naar Planner. Verder verwacht het bedrijf dat er een hoop bedrijven zullen volgen die veel gebruik maken van Office 365. Het is inmiddels alweer even geleden dat Microsoft een dienst of app toevoegt aan Office 365 die volledig in huis is ontwikkeld. De afgelopen twee jaar heeft Microsoft vooral startups overgenomen om hun apps te rebranden of de technologie te integreren in Office 365.