De chipfabrikant TSMC heeft bekendgemaakt dat het al in 2018 van start gaat met de massaproductie van chips op 7nm. Daarmee wordt duidelijk dat TSMC de stap naar 10nm weliswaar gaat zetten, maar het heel snel door wil richting de 7nm. Daarmee hoopt het bedrijf waarschijnlijk een voorsprong te nemen op de concurrentie.

De Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) kiest ervoor om nu al bekend te maken dat het in 2018 chips gaat produceren op 7nm. Het bedrijf wil begin 2018 de massaproductie starten van dit nieuwe kleinere formaat. Daarmee laat TSMC zien dat het fors investeert in de nieuwe productietechnologieën , het bedrijf wil daarmee een voorsprong nemen op de concurrentie.

Op dit moment lijken Globalfoundries en Samsung die samenwerken bij de ontwikkeling van nieuwe productietechnologieën vooral te focussen op 10nm en daarna op 8nm. Ook bij Intel wordt eigenlijk alleen nog gesproken over 10nm.

TSMC lijkt dus een voorsprong te gaan nemen op de concurrentie, de vraag is alleen hoe groot het verschil gaat zijn tussen 7nm en 8nm. Als 8nm goed geoptimaliseerd is kan een dergelijke chip veel krachtiger en energiezuiniger zijn dan een nieuwe chip op 7nm. Wel zet het druk op de concurrentie om niet achter te blijven met het verkleinen van het productieprocedé. De komende jaren gaat de chip ontwikkeling in elk geval onverminderd door.