Apple werkt volgens de laatste geruchten ook aan een hardwarematige persoonlijke assistent die je ergens in huis kan plaatsen. Zeg maar een concurrent van Amazon Echo en Google Home. Verder zou Apple zijn spraakassistent verder open willen maken voor derden, binnenkort zou Apple met een API willen komen zodat ontwikkelaars ook met Siri aan de slag kunnen.

Apple organiseert volgende maand zijn World Wide Developers Conference (WWDC), hier zal Apple zijn nieuwste ontwikkelingen tonen voor iOS en Mac OS X, maar mogelijk ook voor Siri. Of Apple dit podium gaat gebruiken om zijn nieuwe persoonlijke assistent te introduceren is nog niet duidelijk.

Als de geruchten kloppen zal Apple waarschijnlijk met een zeer stijlvolle speaker op de proppen komen die goed past bij de Apple TV en volledig geïntegreerd is met bestaande Apple-diensten, waaronder natuurlijk Apple Music. Apple zou al jaren werken aan deze speaker, maar nu de concurrentie al de markt op gaat zou Apple wat meer haast hebben gekregen.

De Siri-API voor derden bestaat al langer, maar deze is alleen te gebruiken door Apple-partners die een nauwe band onderhouden met het bedrijf. Verwacht wordt dat deze API op het WWDC voor iedereen beschikbaar komt. Er zijn vooralsnog geen geruchten dat Apple de NFC-chip gaat vrijgeven voor derden.

Bovenstaande afbeelding is van de Google Home