2min

Apple werkt hard aan de lancering van een hele rits nieuwe producten in categorieën waar het niet eerder actief was. Denk maar aan de Apple Watch als meest recente nieuwe categorie. Maar nu lijkt het erop dat het Amerikaanse bedrijf ook de overstap naar de microfoon- en speakertechnologie gaat maken.

Bloomberg schrijft in een uitgebreid bericht dat Apple de concurrentie aan wil gaan met webwinkel Amazon en zijn Echo-product. Dat is een speaker die tegelijk dienst doet als stemassistent. Volgens Bloomberg werkt Apple aan een soortgelijk product dat zou moeten werken met Siri. Het product zou moeten kunnen werken met allerhande ‘slimme’ huishoudelijke apparatuur.

Uit het bericht van Bloomberg blijkt dat Apple wellicht om die reden besloten heeft Siri open te gooien door derde partijen. Zo kunnen andere fabrikanten ervoor zorgen dat Siri ook toegang tot hun product heeft, waarmee Apple dus enkel de technologie hoeft te leveren – in dit geval dan enkel de speaker. Binnenkort zou het bijvoorbeeld al mogelijk moeten zijn voor Siri om berichten te versturen via WhatsApp, maar de mogelijkheden zijn veel groter dan dat.

Toch zal Apple niet zomaar de concurrentie aangaan met Amazon. Het product van Apple moet zich immers echt onderscheiden van soortgelijke producten en om die reden zet het bedrijf volgens Bloomberg flink in op uitgebreide technologische mogelijkheden. Interessant is bijvoorbeeld een prototype van het product, dat werkt met gezichtsherkenning en weet met wie het communiceert.

Toch is het uiteindelijk de vraag of het product wel daadwerkelijk op de markt gaat komen. Apple staat erom bekend producten door een uitgebreid ontwikkelingstraject te laten gaan, om ze uiteindelijk toch niet op de markt te brengen.