De drie populairste IT-werkgevers in Nederland zijn Google, Microsoft en Apple. Dat hebben IT’ers aangegeven in een enquête die is georganiseerd door Automatiseringgids. Op de plekken daarna is de uitslag een stuk verrassender op plek 4,5 en 6 staan respectievelijk Bol.com, Booking.com en Accenture.

Opvallend is dat vorig jaar nog IBM op de eerste plaats stond en dit bedrijf nu is afgezakt naar de 10e plek. Op plek 7, 8 en 9 zijn nog Cisco, Sogeti en Capgemini te vinden. IBM heeft op plek tien nog wel een aantal grote bedrijven achter zit weten te houden; waaronder HP (11), SAP (12), KPN (13), ICT Automatisering (14) en Facebook (15). Ook de plek van Facebook is opvallend omdat dat bedrijf toch ook veel investeert in nieuwe technologieën en langzaam doorgroeit om een echte techgigant te worden.

Het laat wel zien waar IT’ers in Nederland het liefste zouden werken. Of die carriereswitch er ook in zit in de toekomst is natuurlijk nog maar de vraag. Zeker bij de top drie is de sollicitatieprocedure niet mals en komt zeker niet iedereen in aanmerking.

Overigens gaf 60 procent van de respondenten aan geen favoriete werkgever te hebben en liet 14 procent weten een werkgever te ambiëren die niet in de lijst te vinden was.

Verder gaf drie op de tien IT’ers in het onderzoek aan op zoek te zijn naar een andere baan. Hierin vinden ze overigens niet alleen het salaris belangrijk maar vooral de uitdaging en de ontwikkelingsmogelijkheden. Veel IT-bedrijven bieden weliswaar opleidingsmogelijkheden maar vaak wordt er geen gebruik van gemaakt. Voornaamste reden voor het niet gebruiken van opleidingsmogelijkheden is het gebrek aan tijd.