Zakenblad Fortune brengt jaarlijk een lijst uit met de top 100 van bedrijven waar je als werknemer het beste voor kan werken. Dit jaar bestaat een groot deel van de lijst uit bekende technische bedrijven met Google als titelverdediger op de eerste plaats.

Google heeft dit jaar zijn titel verdedigd en blijft met de nummer 1 positie op de lijst het beste bedrijf om voor te werken, met zaken als een wasserij, stomerij, gratis massages, kosteloos een arts kunnen raadplegen en de aanwezigheid van een kuuroord. Andere IT-gerelateerde bedrijven op de lijst zijn chipfabrikant Qualcomm op de 11e plaats, Salesforce.com op 19, Rackspace op 34, Cisco op 42, Hitachi op 63, Intel op 68 en Microsoft op plaats 75.

Bedrijven als Apple, Facebook, IBM en andere grote technologie bedrijven lijken zich volgens de Top 100 van zakenblad Fortune op andere zaken te richten dat goede secundaire arbeidsvoorwaarden, geen van deze bedrijven krijgt een vermelding. Apple krijgt overigens wel een eerste plaats in een andere lijst van Fortune, Apple is het meest bewonderde bedrijf van 2012. Google moet het daar met een 2e plek stellen.