1 min

Microsoft heeft bekendgemaakt dat het de startup Wand Labs heeft overgenomen, de techgigant zou vooral interesse hebben in de werknemers van het bedrijf en niet zozeer in de technologie. De oprichter van het bedrijf, Vishal Sharma, werkte eerder bij Google aan de persoonlijke assistent Google Now.

Hoeveel Microsoft precies heeft betaald voor Wand Labs is niet duidelijk, maar het is ongetwijfeld een stuk minder dan Microsoft’s vorige overname. Eerder deze week werd bekend dat Microsoft het zakelijke sociale netwerk LinkedIn overneemt voor 26,2 miljard dollar.

Met de overname van Wand Labs wordt er voornamelijk geïnvesteerd in de persoonlijke assistent Cortana. Wand Labs werkte op dit moment aan een smartphone-app die alle informatie op een toestel moest verzamelen en inzichtelijk maken. Daarmee moest het bijvoorbeeld mogelijk worden om data te delen met vrienden, familie en collega’s. Een voorbeeld van het bedrijf is dat je een collega mee kan laten leten in een WhatsApp-conversatie.

Deze technologie kan wel degelijk handig zijn voor Microsoft, maar volgens Recode is het Microsoft voornamelijk te doen om de oprichter van Wand Labs en zijn team. Sharma heeft goed werk verricht bij Google aan de persoonlijke assistent Google Now en Microsoft wil zijn eigen assistent nog veel beter maken. Momenteel gaat Cortana, Google Now en Siri aardig gelijk op.

Wand Labs bestaat drie jaar en haalde in het verleden zo’n 2,6 miljoen dollar aan investeringen op.