NetSuite voegt nieuwe functies toe voor cloudgebaseerde back-office applicaties

Abonneer je gratis op Techzine!

Oracle NetSuite heeft een reeks nieuwe mogelijkheden toegevoegd voor mkb-ondernemingen die de cloudgebaseerde back-office applicaties gebruiken. Het gaat onder meer om industriespecifieke functies.

NetSuite rolt in totaal maar liefst 65 nieuwe en verbeterde functies uit voor zijn kernactiviteiten voor bedrijfsbeheer. Het gaat onder meer om apps voor financiën, analytics, HR, supply chain, project management en commercie., schrijft ZDNet.

Ook krijgt SuiteSuccess een update. SuiteSuccess is een vooraf geconfigureerde industriële cloudoplossing, die klanten moet helpen om de voordelen van de cloud binnen 45 dagen te realiseren. SuiteSuccess combineert kennis over het domein met voortgebouwde workflows, KPI’s en dashboards.

In de nieuwe versie krijgt de oplossing onder meer nieuwe mogelijkheden voor ruim tien industriesectoren, waaronder de horeca. Diverse branches kunnen nu bijvoorbeeld SuiteSuccess for Planning & Budgeting gebruiken, met daarin nieuwe data-modelling-toepassingen. Ook zijn er vooraf geconfigureerde rollen, dashboards en formulieren om werknemers en werknemersgegevens te managen.

Andere updates

Zoals gezegd ,zijn er tientallen updates uitgerold voor andere applicaties van NetSuite. Zo krijgt SuiteAnalytics verbeteringen voor zoekopdrachten, pivoting en charting. Ook zijn er zeventien nieuwe, vooraf gebouwde Industry & Role SuiteAnalytics Workbooks.

Supply Chin Control Tower biedt nu voorspellende risico’s, een functie die gebouwd is op het Intelligent Suite Machine Learning and AI-platform. Daarmee kunnen problemen gevonden en voorkomen worden. Ook zijn er nieuwe functies voor het warehouse management system, waaronder de mogelijkheid om product-allocaties te optimaliseren.

Binnen Advanced Project Budgets zitten nieuwe mogelijkheden voor project budgeting. Binnen Commercial zijn er nieuwe functies om toegang te krijgen tot verkoop- en inventarisinzichten, op basis van attributen als kleur, grootte of patroon.

Non-profitorganisaties kunnen nu de gezondheid van hun belangrijkste programma’s monitoren. Voor SuitePeople is er een werknemerstijdlijn om belangrijke mijlpalen te zien. Ook is er een verbeterde payroll-ervaring. Binnen de financiële app zitten nu geavanceerde banking data importfuncties.

SuiteLife

NetSuite maakte tot slot beken dat het partnerprogramma SuiteLife flink groeit. SuiteLife werd in april gelanceerd en bevat training en tools voor zakelijke functies, productgebieden en industrieën. SuiteLife is ontworpen voor resellers en partners.

SuiteLife heeft sinds de lancering 38 nieuwe partners gekregen in Noord-Amerika. Van de bestaande partners heeft nu 30 procent zich aangemeld voor het programma.