VMware investeert wederom in zijn Kubernetes-portfolio, door Octarine over te nemen. De startup ontwikkelt software voor het beveiligen van Kubernetes-omgevingen tegen hackers.

Het beveiligen van Kubernetes-omgevingen is vaak een lastige taak vanwege de complexiteit van het container-orkestratieplatform. Zo heeft een typische workload voor Kubernetes als meer dan 30 security settings. Deze kunnen vervolgens weer met meer dan een miljard combinaties worden geconfigureerd.

Dit kan natuurlijk menselijke fouten tot gevolg hebben, aldus VMware. Het nu overgenomen Octarine Enterprise-platform kan deze configuraties automatiseren, zodat workloads resistenter worden tegen aanvallen. Hierdoor kunnen de ontwikkelteams zich weer meer op hun core-activiteiten richten.

Technologie Octarine-platform

Het Octarine-platform scant daarnaast Kubernetes-omgevingen op kwaadaardige activiteiten, zoals applicaties die data proberen te versturen naar externe servers. Hiervoor gebruikt het platform een ingebouwde tool voor netwerkinspectie en een gedragsanalyse-engine. Verder detecteert het platform nog vele andere beveiligingsproblemen, zoals bekende applicatiekwetsbaarheden.

Integratie met andere securityproducten

VMware wil de software van de startup, die zowel vm’s als containers ondersteunt, integreren met zijn endpointprotectie-platform Carbon Black Cloud en zijn AppDefense-producten voor het beschermen van vm’s en containers. Verder moet de functionaliteit van het Octraine-platform worden toegevoegd aan zijn Tanzu-toolkit voor het bouwen van Kubernetes-applicaties.

Vanzelfsprekend wordt de technologie ook toegevoegd aan VMware vSphere en VMware NSX. Financiële details over de overname zijn niet bekend gemaakt.

Tip: Securitybedrijf Carbon Black overgenomen door VMware