2min

Rackspace Technology wil het voor klanten makkelijker maken om beheerde clouddiensten af te nemen en deze in lijn te laten lopen met ontwikkelwerk. Hiervoor wordt nu Rackspace Elastic Engineering geïntroduceerd, waarmee klanten hulp krijgen van ‘dedicated’ Rackspace Technology-specialisten.

Rackspace Technology wil de juiste cloudomgeving of -infrastructuur opzetten, uitrollen en beheren makkelijker maken. Daarnaast wil de leverancier ook helpen met het meer gelijktijdig optrekken van deze clouduitrol met deze diverse ontwikkel- of DevOps-activiteiten die zijn klanten met behulp van deze cloudomgevingen en -infrastructuren uitvoeren. Rackspace Technology introduceert hiervoor nu zijn Rackspace Elastic Engineering servicemodel.

Pods

De basis van Rackspace Elastic Engineering wordt gevormd door zogenoemde ‘pods’. Deze pods bestaan uit een groep van negen cloudexperts van Rackspace Technology. Dit zijn cloudarchitecten en -engineers. Klanten werken met een vaste pod, zodat de Rackspace Technology-specialisten vertrouwd raken met de wensen van de betreffende klant, hun bestaande infrastructuur en werkvelden.

Hiermee wordt voorkomen dat bedrijven voor hun ondersteuning afhankelijk zijn van of hun leverancier wel voldoende capaciteit heeft. In plaats hulp krijgen van een bedrijf dat meerdere klanten tegelijkertijd moet ondersteunen, kunnen zij nu met Elastic Engineering bij hun specifieke pod van specialisten terecht.

Volgens Rackspace Technology moeten klanten daarom de pod als een soort extensie zien van hun eigen team. Het zijn extra teamleden die de beste innoverende, best-practices-, engineering- en uitvoeringsdiensten leveren.

Voorlopig alleen voor public clouds

Rackspace Elastic Engineering richt zich nu vooral nog op het uitvoeren van deze combinatie tussen beheerde cloudomgevingen en -infrastructuur en DevOps voor de grote drie public cloudomgevingen AWS, Microsoft Azure en Google Cloud.

Het prijskaartje voor de dienst is op uren gebaseerd. Hierdoor kunnen klanten, wanneer nodig, makkelijk op- en afschalen.

Tip: Rackspace Technology en AWS maken cloud bereikbaar voor Europese onderzoekers