Rackspace Technology introduceert een nieuwe compleet beheerde dienst voor datamanagement, Rackspace DataOps. Met deze dienst bouwt de cloudtechnologiespecialist voort op zijn Rackspace Elastic Engineering-model.

Het gebruik van de juiste data voor applicaties en andere toepassingen is voor ‘data driven’ bedrijven zeer belangrijk. Rackspace Technology wil bedrijven hiervoor nu compleet ontzorgen en introduceert daarom zijn beheerde dienst Rackspace DataOps.

Functionaliteit Rackspace DataOps

 Concreet biedt Rackspace DataOps bedrijven een voorspelbare aanlevering van data en wijzigingsbeheer voor bedrijfsgegevens, datamodellen en verwante zaken. Deze ‘complete data’ kunnen bedrijven dan weer inzetten voor het optimaliseren en automatiseren van hun workflows of voor analytics voor het verbeteren van hun bedrijfsprocessen.

Naast de komst van Rackspace DataOps, introduceert de cloudtechnologiespecialist ook de dienst Rackspace Data Pipeline Management. Met deze beheerde dienst worden voor klanten continu de datapijplijnen in de gaten gehouden en beheerd.

Onderdeel Rackspace Elastic Engineering

De beheerde diensten Rackspace DataOps en Rackspace Data Pipeline Management zijn onderdelen van het onlangs gelanceerde Rackspace Elastic Engineering servicemodel voor het cloud-native ontwikkelen en beheren van moderne cloudomgevingen.

Het servicemodel is gebaseerd op zogenoemde ‘pods’. Deze pods zijn groepen van negen architecten en technici van Rackspace Technology die zich toeleggen op cloud engineering. De technici richtten zich daarbij volledig op de desbetreffende klant, zodat deze hier altijd een beroep kunnen doen. Binnen het model kunnen klanten kiezen voor diverse diensten, zoals het nu geïntroduceerde DataOps voor data. Bedrijven gebruiken Rackspace Elastic Engineering op basis van abonnementen met flexibele maandelijkse tarieven.

Tip: Rackspace Technology presenteert ‘pods’ voor clouddiensten