1 min

Dropbox heeft vandaag een flinke facelist uitgebracht voor de website en dan voornamelijk van de webcliënt waarin gebruikers hun bestanden kunnen beheren.

Zo is er nu een zoekbox aanwezig die resultaten toont terwijl je typt, ook zijn er thumbnails van afbeeldingen toegevoegd, is er een drag en drop systeem, sneltoetsen om bestanden te selecteren en een nieuwe manier om foto’s te bekijken in een volledig scherm. Ook heeft Dropbox ervoor gekozen om mensen gebruik te laten maken van de rechtermuisknop om bestanden te downloaden, verplaatsen en hernoemen.

Dropbox noemt de nieuwe website, simpeler, krachtiger en mooier. Echter is niet iedereen het daar mee eens. Als we kijken naar de eerste reacties van gebruikers dan missen er ook nog wat functies. Zo zijn de groottes van bestanden en mappen niet meer in één oogopslag te zien. Ook kan je niet zien hoeveel bestanden er in één map zitten zonder ze eerst allemaal te selecteren.

Ook als je regelmatig bestanden bewerkt en deelt met andere, dan staat er nu bij ‘laatst bewerkt’, alleen nog de voornaam van deze persoon. Iemand liet op de blog van Dropbox al weten samen te werken met twee vrouwen die Isabelle heette waardoor dit niet zo handig is.

De meeste gebruikers zullen echter zeer tevreden zijn met de facelist van Dropbox en mogelijk dat Dropbox de komende week nog wat gaat doen met alle kritiek die het inmiddels heeft ontvangen op de blog.