2min

Tags in dit artikel

, ,

Cloudian laat aan Techzine weten over de beschikbaarheid van HyperFile. Dis is een geïntegreerde NAS-controller die op SMB/NFS gebaseerde file services biedt boven op lokale Cloudian HyperStore object storage-systemen.  Naar eigen zeggen gaat het om het eerste object storage-systeem met de functionaliteiten van een enterprise NAS.

Hiermee wil Cloudian de deur openzetten naar capaciteitsintensieve toepassingen die gebruikmaken van SMB/NFS toegang. Met HyperFile kunnen bedrijven voor onbeperkte schaalbaarheid zorgen en 70 procent lagere totale eigendomskosten ten opzichte van traditionele NAS-systemen realiseren, claimt Cloudian. De complete storage-oplossingen op basis van HyperFile zijn verkrijgbaar vanaf minder dan een halve dollarcent per GB per maand.

HyperFile belooft alle NAS-functionaliteit te bieden die nodig is voor bedrijfskritische toepassingen zoals snapshots, WORM, non-disruptive fail-over, scale-out performance, POSIX-compliance en integratie met Active Directory. In combinatie met de scale-out storage-oplossing HyperStore beschikken bedrijven over nieuwe lokale storage mogelijkheden die een antwoord bieden op de stortvloed aan ongestructureerde data, die jaarlijks met 50 procent zouden groeien.

Gebruik

De oplossing leent zich voor toepassingen als media- en entertainmentcontent, beelden van videobewakingssystemen, medische beelden, technische bestanden, juridische documenten, samenwerking tussen werkgroepen en home directories. Om het gebruik te vereenvoudigen biedt HyperFile een op policies gebaseerde data migration engine die bestanden naar Cloudian overzet vanuit bestaande NAS-systemen of niet-open systemen.

IT-managers kunnen daarbij de kenmerken van de over te zetten bestanden selecteren, waarop de datamigratie in de achtergrond wordt uitgevoerd zonder verstoring van IT-services. De oplossing is beschikbaar in de vorm van een appliance of virtual machine. De appliance-variant wordt ingezet als node binnen een Cloudian-cluster en biedt actieve-passieve nodes voor snelle fail-over, volledig redundante hardware voor hoge availability en ingebouwde caching voor optimale prestaties.

Beschikbaarheid

Geïnteresseerden kunnen kiezen uit een Basic-versie en een Enterprise-versie. HyperFile Basic is gratis inbegrepen bij HyperStore. De tarieven voor volledige op appliance gebaseerde oplossingen voor gebruik op locatie beginnen bij een halve dollarcent per GB per maand. Hyperfile is per direct beschikbaar.