2min

Tags in dit artikel

, , ,

Commvault, de leverancier van oplossingen voor back-ups, gegevensherstel, archivering en cloud computing voor hybride omgevingen, heeft zijn snapshot-technologie IntelliSnap geschikt gemaakt voor de HyperFlex hyperconverged systemen van Cisco.

Volgens de leverancier maakt de combinatie het voor bedrijven en organisaties mogelijk om de workloads van hun applicaties en hun virtuele machines direct te kunnen beschermen op hun Cisco-systemen. Hierdoor hoeven deze eindgebruikers geen speciale tools van derden te gebruiken. Bovendien zorgt de combinatie van beide systemen ervoor dat de applicaties en workloads nu sneller kunnen verplaats tussen alle mogelijke infrastructuurplatorms van de netwerk-infrastructuurspecialist als de bedrijfsomstandigheden daarom vragen. Ook leidt dit vanzelfsprekend weer tot meer kostenbesparing, zo geven Commvault en Cisco aan.

Uitbreiding ScaleProtect with Cisco UCS

De samenwerking tussen Commvault en Cisco vormt een uitbreiding op de ScaleProtect with Cisco UCS-oplossing van deze laatste leverancier. De oplossing bestaat uit een breed ecosysteem van geïntegreerde publieke cloudomgevingen en moet de mogelijkheden van het Cisco HyperFlex-platform uitbreiden met functionaliteit voor back-up en gegevensherstel. Hierdoor ontstaat een multicloudplatform dat kan worden aangevuld met andere bedrijfskritische applicaties, zoals onder mee SAP HANA.

Op deze manier kunnen eindgebruikers er zeker van zijn dat bij het draaien van hun applicaties op de HyperFlex-infrastructuur van Cisco hun applicaties en data optimaal beschikbaar blijven en dat er back-ups van worden gemaakt. De combinatie van ScaleProtect with Cisco UCS  moet, aldus beide partijen, tot een zogeheten ‘scale-out software defined’- oplossing leiden. Deze eindoplossing beschikt over enterprise-functionaliteit voor back-ups en gegevensherstel en integrale bescherming voor het intent-based datacenter.

Constante samenwerking belangrijk

De nu verbeterde samenwerking tussen Commvault en Cisco vormt onderdeel van een constant beleid om klanten te blijven helpen met het reduceren van de kosten en complexiteit rond data- en IT-beheer. Versimpeling naar allesomvattende producten in plaats van verschillende software- en hardwareoplossingen en standalone tools, staat hierbij voorop, geeft de back-up-, recovery- en cloudspecialist aan.