2min

Tags in dit artikel

, , ,

MongoDB heeft aangekondigd Realm over te nemen voor 39 miljoen dollar (35 miljoen euro). Realm is een startup die de meest gebruikte mobiele database met dezelfde naam heeft ontwikkeld. Dat schrijft Silicon Angle

MongoDB besloot afgelopen herfst zelf al de mobiele markt op te komen met de lancering van zijn documenten-database die op iOS en Android kan draaien, evenals op bepaalde verbonden apparaten. Met Realm wordt de aanwezigheid op deze markt groter en krijgt MongoDB een meer gevestigd product in handen dat zijn uitbreidingsplannen moet versnellen.

Realm

De database van Realm is een open source-object store, speciaal gebouwd om mobiele apps aan te sturen. De software kan gegevens lokaal op een apparaat van een gebruiker opslaan, ze beveiligen met encryptie en informatie voor een applicatie in nanoseconden ophalen.

De software wordt door ruim tienduizend ontwikkelaars gebruikt bij bedrijven als Amazon, Netflix en Google. Ook zijn er 350 organisaties die betalen voor de commerciële producten van Realm, die ontworpen zijn om de ontwikkeling van apps gebaseerd op de database te vereenvoudigen.

De startup biedt een reeks aan cloud-diensten waarmee veelvoorkomende taken als het synchroniseren van informatie tussen de apparaten van een gebruiker geautomatiseerd kunnen worden. Ook biedt het bedrijf een ontwikkelingstool genaamd Realm Studio, die een gespecialiseerde omgeving biedt waarin software-teams kunnen werken met de producten van de startup.

Overname

De overname hint er echter op dat Realm moeite heeft gehad om geld te verdienen met zijn diensten. MongoDB heeft hier echter veel minder moeite mee, ook al biedt het zijn belangrijkste database ook met een open source-licentie aan. De verkopen van het bedrijf stegen met 71 procent naar 74 miljoen dollar in het afgelopen kwartaal.

MongoDB is van plan om een aantal van zijn commerciële producten te integreren met Realm na de overname. Het bedrijf biedt een cloud-gebaseerde database-dienst genaamd MongoDB Atlas, evenals een serverless computing-platform genaamd Stitch dat taken kan automatiseren.

Naar verwachting is de overname van Realm later dit kwartaal afgerond.