2min

Microsoft wil het eenvoudiger maken voor bedrijven om Office 365 te adopteren. Om dat mogelijk te maken heeft het nu Mover overgenomen, een startup die zich richt op het migreren van data tussen applicaties. Hoeveel geld er met de overname gemoeid is, is onbekend.

Als een bedrijf over wil stappen naar een nieuwe set applicaties, is het belangrijk dat de bestanden en data ook gemigreerd worden. Dit kan echter een tijdrovende klus zijn. Mover, een startup van zeven jaar oud, maakt dit met een cloud-dienst eenvoudiger, weet Silicon Angle.

De dienst van Mover laat administrators migratietaken automatiseren. Administrators kunnen de migratie zelf orchestreren via een interface in de browser, waarin vooraf gemaakte data connectors staan. De dienst kan vervolgens data verhuizen tussen ongeveer twintig verschillende platformen. Het gaat onder meer om Office 365, Google Drive en Dropbox.

Administrators kunnen de migraties bovendien plannen voor momenten waarop de bestanden die verhuisd moeten worden niet gebruikt worden. Dit kan bijvoorbeeld in het weekend zijn, of ’s avonds. Bij de migratie worden ook toestemmingen voor gebruikers meeverhuisd, waardoor gebruikers na de migratie direct weer toegang hebben tot de bestanden die met hen gedeeld waren.

Overname Microsoft

Microsoft heeft de startup nu dus overgenomen, en deed dat met een duidelijk doel. De technologie van Mover wordt voortaan ingezet om klanten te helpen bij de migratie van hun data van concurrerende diensten naar die van Microsoft zelf. Het bedrijf hoopt dat de adoptie van zijn diensten onder enterprises op deze manier aangemoedigd wordt.

Hoewel Microsoft zich met de technologie nu vooral focust op migraties naar OneDrive en SharePoint, is het mogelijk dat de technologie ook buiten Office 365 wordt gebruikt. Mover kan namelijk ook bestanden importeren vanuit bijvoorbeeld de S3-opslagdienst van AWS, on-premise databases en OpenStack.

Mogelijk kan de technologie dus ook gebruikt worden om data eenvoudiger naar Azure te brengen.