1 min

Microsoft bereidt de uitrol van Known Folder Move voor OneDrive voor Bedrijven voor. Die functie maakt het nog eenvoudiger om lokale data in de cloud te parkeren. KFM moet eind juli voor alle gebruikers beschikbaar zijn.

Met Known Folder Move worden de standaard lokale mappen – Bureaublad, Documenten, Afbeeldingen – automatisch met OneDrive voor Bedrijven gesynchroniseerd, zodat ze vanop elk toestel beschikbaar zijn. Nu moeten bestanden nog in een speciale OneDrive-map worden bewaard om ze met de cloud te synchroniseren.

 

KFM end user screen

 

IT-beheerders kunnen een groepsbeleid instellen om werknemers aan te moedigen hun lokale mappen naar de cloud te verhuizen. Ze kunnen het gedrag ook zelf instellen, zodat geen tussenkomst van de werknemer nodig is (de werknemer krijgt hier een verwittiging van). Daarnaast hebben ze ook de optie om te voorkomen dat werknemers hun gegevens in de cloud opslaan.

Known Folder Move wordt deze week uitgerold naar gebruikers van de Targeted Release van OneDrive voor Bedrijven. Ook deelnemers aan het Windows of Office Insiders-programma kunnen snel aan de slag met KFM. Tegen het einde van de maand wordt de functie naar alle gebruikers uitgerold.

Stephen Rose, Senior Product Manager voor OneDrive voor Bedrijven, laat op Twitter weten dat de functie voorlopig beperkt blijft voor zakelijke gebruikers, maar er ook al wordt getest met een klein aantal gebruikers van de consumentenversie van OneDrive.