Snowflake komt met een dataplatform voor de retailsector en fabrikanten van verpakte goederen. Het platform geeft winkelbedrijven betere toegang tot hun data en maakt verdere analyse van deze gegevens mogelijk.

De Retail Data Cloud combineert het Snowflake platform met software en datasets van derde partijen. Hiermee kan de retailsector beter toegang krijgen tot verspreide data, deze op een centrale plek onderbrengen en vervolgens analyseren. Met de resultaten kunnen bedrijven hun dienstverlening verbeteren.

De oplossing beschikt over features voor winkels die meer aan hun data willen verdienen. Snowflake biedt technologie om de prijs aan te passen op basis van de vraag. Op deze manier kunnen vanuit het platform standaard contracten worden opgesteld met aangepaste prijzen.

Ook krijgen gebruikers toegang tot nieuwe databronnen en kunnen ze samenwerken met leveranciers en andere partners.

Samenwerking met partners

Snowflake werkt voor zijn Retail Data Cloud samen met consultantpartner Slalom, die specifieke diensten leveren voor het bepalen van de prijs of voor auditing. Datapartners verrijken op hun beurt de basisdata van klanten met bijvoorbeeld weervoorspellingen en point-of-sale-informatie. Bedrijven die dergelijke informatie leveren zijn Cart.com, Nulogy, AccuWeather, Atlas Technologies Group, Catalina Marketing, Crisp, Experian, Heap, NC Solutions en Market Track.

Daarnaast zijn er technologiepartners die dashboards en voorgeconfigureerde analytics-oplossingen bieden. Bijvoorbeeld van DataRobot, Tableau, Amazon, Daitaku en Robling. Verder helpen oplossingen van ‘Powered by Snowflake’- partners, zoals Blue Yonder Group, klanten met het delen van data en samen te werken aan het verbeteren van klantenervaringen en het optimaliseren van de aanvoerketens.

Eerdere dataomgevingen op maat

De Retail Data Cloud is de vierde marktspecifieke dataomgeving van Snowflake. Eerder presenteerde Snowflake platformen op maat voor de financiële dienstverlening, de mediasector en de Healthcare & Life Sciences Data Cloud voor de gezondheidszorg.

Tip: Snowflake introduceert dataplatfom voor de zorgsector