Software AG gaat verder met uitverkoop, vraagt om bieders voor Cumulocity en Trend Miner

Software AG gaat verder met uitverkoop, vraagt om bieders voor Cumulocity en Trend Miner

Software AG wil diens Cumulocity- en Trend Miner-platforms voor IoT-beheer en data analytics verkopen. Ook zou wellicht het Alfabet-platform worden verkocht aan een geïnteresseerde partij.

Software AG ruimt zijn huidige portfolio flink op. Onlangs verkocht het bedrijf al de eigen DataOps en -ingestieplatform StreamSets en zijn integratie- en API-beheerplatform voor cloudomgevingen WebMethods voor een miljardenbedrag aan IBM.

Nu is het beurt aan het Cumulocity- en TrendMinder-aanbod om van eigenaar te verwisselen. Volgens Handelsblatt heeft Software AG deze twee producten onlangs in de etalage gezet.

Ook derde platform in mogelijke verkoop

Het Cumulocity-platform van Software AG kan worden gebruikt voor het beheren van IoT-omgevingen. Het Trend Miner-platform is een data analytics-platform voor industriële omgevingen.

De softwarespecialist heeft mogelijk geïnteresseerde bedrijven uitgenodigd een bod uit te brengen. Vooralsnog is niet bekend wie dat zullen zijn.

Naast de verkoop van de twee platforms overweegt Software AG volgens de bronnen van Handelsblatt ook nog een derde product te willen verkopen: de Alfabet-software. Deze software biedt tools voor het visualiseren van bedrijfsarchitecturen.

Drastische portfolioreorganisatie

Door de verkoop van alle software-onderdelen en -platforms wordt het portfolio van Software AG drastisch gestroomlijnd. Eigenlijk blijven hierdoor alleen nog het database-platform Adabas & Natural en de business process analyse- en beheertool ARIS over.

De reorganisatie van het Software AG-portfolio heeft mogelijk te maken met de overname van de softwarespecialist voor 2,2 miljard euro door de private investeringsmaatschappij Silver Lake in de zomer van 2023. Wellicht wil het zichzelf gereed maken voor een nieuwe verkoop.

Lees ook: IBM neemt voor miljarden integratieplatforms van Software AG over