IBM neemt voor miljarden integratieplatforms van Software AG over

IBM neemt voor miljarden integratieplatforms van Software AG over

IBM betaalt 2,13 miljard dollar (1,95 miljard euro) voor de StreamSets en webMethods-platforms van Software AG.

De overname van de integratieplatforms moet IBM meer mogelijkheden geven zich verder te concentreren op AI en hybrid cloud. Zo moet de komst van het StreamSets-platform meer data-ingestiefunctionaliteit brengen naar het IBM AI- en dataplatform watsonx. Het webMethods-platform moet gebruikers meer integratie- en API-beheertooling geven voor hybrid cloudomgevingen.

Meer specifiek is het StreamSets-platform een cloudgebaseerd DataOps- en data-ingestieplatform waarmee bedrijven consistente toegang en het afleveren van data mogelijk maken. Het platform biedt daarbij toegang tot meerdere databronnen en -types.

Ook zorgt het platform ervoor dat bedrijven makkelijk slimme data pipelines kunnen ontwerpen en de ingestie van real-time en batch data mogelijk maken.

webMethods voor API-beheer

Het platform webMethods van Software AG is een integratie- en API-beheerplatform voor zowel on-premises- als cloudgebaseerde omgevingen. Het platform maakt onder meer data-integratie tussen bedrijven onderling en beheerde file transfer mogelijk. Daarnaast biedt het een moderne API-gateway voor het beheren, het in de gaten houden en te gelde maken van API’s.

De definitieve overname moet in het tweede kwartaal van 2024 zijn beslag krijgen.

Tip: IBM introduceert 133-qubit quantum computing processor en modulair systeem