1 min

IBM betaalt 2,13 miljard dollar (1,95 miljard euro) voor de StreamSets en webMethods-platforms van Software AG.

De overname van de integratieplatforms moet IBM meer mogelijkheden geven zich verder te concentreren op AI en hybrid cloud. Zo moet de komst van het StreamSets-platform meer data-ingestiefunctionaliteit brengen naar het IBM AI- en dataplatform watsonx. Het webMethods-platform moet gebruikers meer integratie- en API-beheertooling geven voor hybrid cloudomgevingen.

Meer specifiek is het StreamSets-platform een cloudgebaseerd DataOps- en data-ingestieplatform waarmee bedrijven consistente toegang en het afleveren van data mogelijk maken. Het platform biedt daarbij toegang tot meerdere databronnen en -types.

Ook zorgt het platform ervoor dat bedrijven makkelijk slimme data pipelines kunnen ontwerpen en de ingestie van real-time en batch data mogelijk maken.

webMethods voor API-beheer

Het platform webMethods van Software AG is een integratie- en API-beheerplatform voor zowel on-premises- als cloudgebaseerde omgevingen. Het platform maakt onder meer data-integratie tussen bedrijven onderling en beheerde file transfer mogelijk. Daarnaast biedt het een moderne API-gateway voor het beheren, het in de gaten houden en te gelde maken van API’s.

De definitieve overname moet in het tweede kwartaal van 2024 zijn beslag krijgen.

Tip: IBM introduceert 133-qubit quantum computing processor en modulair systeem