2min

Tags in dit artikel

, ,

Facebook heeft onlangs een nieuwe versie van zijn deep learning framework PyTorch gelanceerd. De update gaat onder de naam PyTorch 1.4 en komt onder andere met beperkte Java ondersteuning, aanpassingen aan de mobiele variant van het framework en verschillende upgrades voor de audio, vision en tekst libraries.

PyTorch is één van de meest populaire machine learning frameworks dat op het moment door ontwikkelaars en onderzoekers wordt gebruikt. In eerste instantie werd het systeem uitgebracht voor desktop en vorig jaar werd daar mobiele ondersteuning voor iOS en Android devices aan toegevoegd, met PyTorch 1.3.

Mobiele upgrade PyTorch 1.4

Zoals gezegd heeft Facebook met versie 1.4 verder gesleuteld aan de mobiele variant van het framework. Zo kunnen ontwikkelaars met de laatste versie van PyTorch Mobile aan de slag met verfijnde bibliotheek-aanpassingen. Hiermee wordt het mogelijk om de grootte van libraries beter te optimaliseren. In vroege testen lukte het een versie van MobileNetV2 te genereren die 50 procent kleiner was dan het originele model.

Torch library aanpassingen

PyTorch 1.4 komt ook met een domain library upgrade met torch-scriptable ondersteuning voor alle modellen. Hierdoor wordt het makkelijker om aan de slag te gaan in niet-Python omgevingen. Daarnaast krijgt torchvision met de nieuwe versie ONNX-ondersteuning voor alle modellen.

Ook de torchaudio library heeft nieuwe features gekregen, waaronder nieuwe filters en interactieve spraakherkenning (nu nog experimenteel). De torchtext library kan aan de andere kant tegenwoordig verbinding maken met de enwik9 unsupervised learning data set.

Gelimiteerde Java-ondersteuning

Verder komt met de update ook een framework voor gedistribueerde model parallelle training en gelimiteerde Java ondersteuning.voor PyTorch inference op basis van de PyTorch Mobile for Android interface. Bij de lancering van PyTorch 1.4 zal de experimentele feature echter alleen beschikbaar zijn voor Linux en inference. Op het moment ondersteunt PyTorch Python en C++.

Vorige maand kwam Facebook ook al met enkele nieuwe features, waaronder het beeld- en videoclassificatie-framework genaamd PyTorch Elastic.