1 min

Er zijn op internet foto’s opgedoken van een nieuwe Huawei-smartphone, het zou mogelijk gaat om het nieuwe vlaggenschip van Huawei dat naar verluidt in maart of april van volgend jaar wordt gepresenteerd. Of het daadwerkelijk de Huawei P10 is valt nog te bezien, het zou namelijk wel erg vroeg zijn.

Op de foto’s is een roze model te zien van een Huawei-smartphone, die veel weg heeft van de eerdere Huawei-modellen zoals de Huawei P8 (review) en Huawei P9 (review). Met negen miljoen verkopen is de Huawei P9 een groot succes voor de Chinese fabrikant, maar de goedkopere versies, zoals de Huawei P9 Lite doen het nog veel beter.

Dat er een Huawei P10 gaat komen staat in elk geval wel vast, of het ook dit toestel gaat zijn weten we ergens volgend jaar pas zeker. De specificaties die bij de foto’s werden vermeld gaan uit van een 5,5 inch scherm met een QHD-resolutie van 2560 x 1440 pixels. Daarmee zou Huawei voor het eerst echt afscheid nemen van de Full HD-resolutie. Verder zou er aan de binnenkant een HiSilicon Kirin 960 processor zitten, dit is een octacore-processor die Huawei zelf ontwikkelt. Verder zou het Chinese merk hebben gekozen voor 4GB aan werkgeheugen en 64GB aan opslagcapaciteit.

Op de foto is ook duidelijk te zien dat de huidige samenwerking met Leica wordt doorgezet, er zijn wederom twee camera’s aanwezig op de achterkant en zo te zien steken ze niet uit de behuizing, wat toch altijd wel een pluspunt is.