1 min

Ricoh Nederland heeft vanmorgen bekendgemaakt zo’n 220 FTE te willen schrappen, dat zou neer komen op zo’n 250 banen. De reden voor het schrappen van de banen is het feit dat bedrijf dit jaar rode cijfers moet schrijven en het bedrijf wil komend jaar weer winstgevend zijn. De banen die verdwijnen zijn vrijwel allemaal administratieve functies.

Ricoh Nederland zit met zijn hoofdkantoor in ‘s-Hertogenbosch en heeft zo’n 1100 mensen in dienst, daarvan zullen er op korte termijn 250 gaan verdwijnen vanwege de aangekondigde bezuinigingen en ontslagen. Ricoh heeft ervoor gekozen vooral het mes te zetten in de administratieve functies, volgens het bedrijf zullen klanten er zo min mogelijk van merken. De functies die verdwijnen zijn vooral op de afdelingen financiën, HR, marketing en faciliteiten.

Het bedrijf hoopt al in 2017 weer winstgevend te kunnen zijn maar in het persbericht houdt het een termijn van 24 maanden aan om de rode cijfers weer om te buigen in zwarte cijfers en dus winst.

Ricoh is een van oorsprong Japans bedrijf dat verschillende IT-diensten aanbiedt maar ook printers en kopieerapparatuur. Vooral in deze laatste twee productgroepen is de concurrentie erg groot en daar lijkt Ricoh last van te hebben.