1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Xerox heeft gezegd dat het vijf procent van zijn totale aantal arbeidsplaatsen gaat schappen in een poging om volgend jaar meer winst te maken nu de economische crisis effect heeft op het aantal verkopen, deze stegen minder sterk in het eerste kwartaal.

Het Amerikaanse bedrijf, fabrikant van printers en copiers heeft wel een resultaat neergezet dat de verwachtingen van analisten wist te overtreffen, maar alleen maar omdat het bedrijf een belastingmeevaller kreeg.

De inkomsten stegen met 254 naar 258 miljoen dollar op een totaal van 4,37 miljard dollar, wat neerkomt op 29 dollarcent per aandeel. Zonder de belastingmeevaller zou het slechts 25 dollarcent per aandeel zijn geweest.

Vooral in opkomende markten wist Xerox veel resultaat te boeken. Volgens CEO Anne Mulcahy is de kracht van de Japanse yen debet en de sterke stijging van kosten de oorzaak van de dalende winst. Ondanks deze resultaten is de financiële positie van het bedrijf nog steeds erg goed aldus Mulcahy.

De stabiele inkomsten uit lease-contracten en verkopen van inkt en toner, alsmede de service-overeenkomsten hebben het bedrijf wel goed gedaan.