1 min

Tags in dit artikel

,

Software makers Microsoft en Panasonic zijn druk bezig met een nieuwe cd techniek. Hiermee zullen elektronische apparatuur en pc’s in de toekomst minder van elkaar verschillen als het gaat om het opslaan, ordenen en openen van digitale bestanden.

De twee bedrijven zullen een nieuwe technologie presenteren waarmee consumenten gemakkelijk toegang krijgen tot digitale bestanden op cd-schijven, onverschillig of ze de schijf bekijken op een pc of op consumenten-elektronica als een cd- of dvd-speler.

Tot nu toe verschilden elektronische apparatuur wezenlijk van pc’s als het gaat om de manier waarop de inhoud als muziekfiles en afbeeldingen werden getoond en geopend. Hierdoor werd de toepassing van cd’s op uiteenlopende apparaten niet altijd even gemakkelijk.

ZDNet News meldt dat Microsoft en Panasonic een techniek hebben ontwikkeld die de omgang met cd’s moet gaan versoepelen: de samen ontwikkelde High Performance Media Access Technology (HighMAT). Naar verluid zullen ook andere bedrijven de technologie gaan toepassen. HighMAT moet op termijn ook geschikt worden gemaakt voor dvd.