min

Tags in dit artikel

, ,

Adobe onthult vandaag een vereenvoudigde versie van Acrobat, een programma voor het elektronisch publiceren van documenten. Acrobat Elements, zoals het nieuwe pakket heet, is gericht op de grote massa van kantoormedewerkers en kan worden geïntegreerd met standaardtoepassingen als Microsoft Office. Naast Acrobat Elements kondigt Adobe nog twee andere versies (6.0 genummerd) aan van zijn tien jaar oude product voor het vervaardigen van documenten die worden opgeslagen in het Portable Document Format (PDF). De pakketten hebben respectievelijk de toevoeging ‘Standard’ en ‘Professional’ en zijn onder meer uitgebreid met voorzieningen voor annotatie, het aanbrengen van wijzigingen en het automatisch doorvoeren van die veranderingen in het bijbehorende Word-document.

De professionele variant is bestemd voor veeleisende gebruikers die werken met de bijvoorbeeld ontwerpapplicatie Autocad. Adobe heeft ook gezorgd voor bredere ondersteuning van de Extensible Markup Language (XML).

Verder komt een nieuwe versie beschikbaar van de software die bedoeld is voor het lezen van PDF-bestanden. Dit pakket, Acrobat Reader, is net als zijn voorgangers gratis.