3min

Tags in dit artikel

, ,

Toshiba Information Systems Benelux introduceerde gisteren drie nieuwe modellen in de Satellite Pro-reeks voor het midden- en klein bedrijf. De Satellite Pro A40 met Intel Mobile Celeron processor, de Satellite Pro A40 met Intel Mobile Pentium 4 processor en de op Centrino gebaseerde Satellite Pro M30 bieden complete functionaliteit en hoge prestaties tegen een aantrekkelijke prijs. Toshiba heeft tevens de Tecra M1 vernieuwd. Deze wordt nu onder andere geleverd met een snellere processor wat het gebruiksgemak nog verder verhoogd.

Zakelijke gebruikers die een uitgebalanceerde mix zoeken tussen prijs, prestaties en multimediafunctionaliteit, vinden dit bij de twee blauwkleurige Satellite Pro A40-modellen. De Intel Mobile Celeron 2.6 GHz-uitvoering beschikt standaard over een intern geheugen van 256 MB. De Intel Mobile Pentium 4 2.66 GHz-versie biedt standaard 512 MB. Beide modellen hebben een 15 TFT XGA LCD-scherm met een resolutie van 1024 x 768, evenals een 40 GB harde schijf en een CD-RW/DVD combo drive. De Toshiba-notebooks maken gebruik van SRS TruSurround XT-geluidstechnologie waardoor de geluidsweergave van hoge kwaliteit is. Wie een compacte, mobiele vervanger zoekt voor een grote desktop-PC, heeft met deze modellen alles in huis om te kunnen werken, studeren of ontspannen.

De zilverkleurige Satellite Pro M30 valt direct op door het 15,4 TFT-kleurenscherm met een resolutie van 1280 x 800. In combinatie met de Centrino-eigenschappen, de 1 MB cache geheugen, de nVidia Geforce FX Go5200 grafische processor met 64 MB DDR-geheugen voor snelle weergave van business graphics, de 40 GB harde schijf en de CD-RW/DVD combo drive, maakt dit notebook, dat bijna vier uur onafgebroken op één batterij kan werken, tot een betrouwbaar en krachtig multimedia station voor thuis, op kantoor of onderweg. De M30 beschikt tevens over Fast Infrared, een Secure Digital-aansluiting en een i.Link (IEEE1394)-aansluiting. Ook is het notebook voorzien van Intel PRO/Wireless 2100 (802.11b) en daarmee gereed voor WiFi Wireless LAN.

De populaire Tecra M1 is uitgebreid met een instapmodel op basis van de Intel Pentium M 1.4 GHz. De M1-modellen zijn gebaseerd op Intel Centrino mobiele technologie. Hierdoor kan er tot bijna 11 uur achter elkaar gewerkt worden door plaatsing van een optionele tweede batterij, zodat zakelijke gebruikers ook onderweg hun tijd optimaal kunnen benutten. Het interne geheugen van de M1 bedraagt 256 MB DDR (maximaal 2048 MB). De Trident XP4m32 grafische processor zorgt voor een optimaal gebruik van de Centrino-processor. De nieuwe M1 heeft een 14,1 TFT-scherm met een resolutie van 1024 x 768, is uitgerust met een lichtsensor, waarmee de schermhelderheid automatisch kan worden geregeld en een Presentation-toets, ideaal om direct in de juiste resolutie via een beamer te presenteren. Daarnaast is de Tecra M1 voorzien van Gigabit ethernet voor snelle netwerktoegang waarbij de gebruiker kan kiezen uit twee verschillende muisbedieningen, zowel Accupoint als Touchpad. Tevens is de Tecra M1 standaard voorzien van een i.Link (IEEE 1394)-aanluiting en een Secure Digital-aansluiting. Docking van de nieuwe M1 geschiedt via de Advanced Port Replicator II of III.

Alle Toshiba-notebooks zijn verder uitgerust met meerdere USB 2.0-poorten, een netwerkaansluiting voor een vast netwerk (10/100 Mbit) en Microsoft Windows XP Professional (o.a. Nederlandstalig). Daarnaast biedt Toshiba één jaar volledige pick up & return garantie.