min

Tags in dit artikel

, ,

Nvidia heeft 2 nieuwe grafische chips gereleased, die geschikt zijn voor mobiele telefoons. Ook heeft Nvidia de beschikking over grafische technologie, die te integreren is met bestaande chips van mobiele telefoonfabrikanten.

De 2 nieuwe processoren heten de GoForce 3000 en 4000. Zij hebben een laag energieverbruik dankzij de “nPower technologie” van Nvidia. Die techniek laat de processor langzamer draaien als die minder gebruikt wordt en plaatst het geheugen voor de processor op de chip zelf.

De 2 processoren bevatten beide 3d-versnelling in OpenGL en Direct3d (met pixelshaders). Ook kan er video worden opgenomen in Cif-kwaliteit en afgespeeld worden in Jpeg- of Mpeg-kwaliteit met hardwareversnelling. De chips kunnen digitale camera’s aan tot 3 megapixel en ze kunnen 8x digitale zoom aan met anti-aliasing.

De eerste telefoons met deze nieuwe chips, komen tegen het einde van dit jaar op de markt. Mitsubishi zal de eerste mobiele telefoonfabrikant zijn, die deze GoForce chips gaat gebruiken voor zijn toestellen.

We bedanken ThE-FuNkY voor het insturen van dit bericht!