D-Link, leverancier van netwerkoplossingen, introduceert de DSM-320, een draadloze mediaspeler waarmee de pc is aan te sluiten op de televisie en de hifi-installatie. De mediaspeler ondersteunt veelgebruikte standaarden zoals MP3, JPEG, MPEG, Xvid en QuickTime voor video- en audiotoepassingen, én webradio. De veelzijdige DSM-320 is hierdoor onder andere geschikt voor het bekijken van digitale foto’s en videobestanden op televisie, en voor het beluisteren van MP3-bestanden op de stereo-installatie. Met de introductie van de DSM-320 brengt D-Link de markt van digitale producten voor thuisgebruikers in een stroomversnelling.

De DSM-320 is een draadloze mediaspeler die gebruikmaakt van de 802.11g-standaard. Hierdoor kan de consument zijn pc draadloos aansluiten op een tv- en hifi-installatie. De mediaspeler is ook via een gewone netwerkkabel aan te sluiten op een pc. Bovendien is de DSM-320 zowel via een SCART- (met video, A/V en RGB) of A/V-, als via een S-videokabel te koppelen met de televisie. De speler is uitgerust met digitale audio-uitgangen voor coaxkabels of glasvezel.

"De verkoop van digitale producten voor thuisgebruik groeide in 2003 met 75 procent en blijft zich krachtig ontwikkelen. We zijn de grootste producent op de markt van digitale apparatuur voor thuisgebruik. De introductie van de DSM-320 is een logisch gevolg van onze expertise en ervaring op het gebied van digitale apparatuur. Komende herfst introduceren we diverse producten waarmee de consument op geheel nieuwe wijze digitale multimedia-content kan opslaan, meenemen en afspelen", zegt Natasja de Groot, Account Manager Nederland van D-Link.

De DSM-320 ondersteunt praktisch alle audio-, video- en beeldformaten, waaronder MP3-, WMA- en WAV-audiobestanden, MPEG1/2/4-, AVI-, QuickTime- en Xvid-videobestanden, en JPEG-, JPEG2000-, TIFF-, GIF-, BMP- en PNG-beeldbestanden. De mediaspeler is standaard uitgerust met een afstandsbediening en ondersteunt de Universal Plug and Play-standaard (UPnP) die eenvoudige installatie mogelijk maakt. De draadloze bandbreedte bedraagt 54Mbps, conform de IEEE 802.11g-norm.

D-Link heeft een duidelijke visie voor het thuisgebruik van digitale producten. Consumenten moeten in staat zijn digitale content te verzenden, ongeacht of deze is opgeslagen op een pc, cd, DVD of op een centrale-opslageenheid in een netwerk. Dit geldt ook voor digitale content die via een breedbandverbinding is gedownload van een website. Consumenten kunnen in de toekomst gebruik blijven maken van de bestaande apparatuur voor het afspelen en bekijken van digitale content.

De DSM-320 is vanaf eind september 2004 verkrijgbaar voor ongeveer 199 euro, exclusief BTW