2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Lg heeft sindskort het grootste plasmascherm ter wereld in productie genomen,
het scherm heeft een 16:9 contrast ratio en is volledig high-definition. Het werd lang gedacht dat een scherm van dit formaat onmogelijk was om te realiseren. Ook heeft LG een techniek gevonden om de levensduur van 25.000 uur naar 60.000uur te verlengen. LG Electronics wil in 2006 wereldwijd marktleider zijn van plasmaschermen, en wil een marktaandeel hebben van 20%.

In Korea is deze 71 inch plasma TV te koop voor ongeveer 50.000 euro. Er word wel een Home Theater set bijgeleverd, en een ontvanger voor digitale TV. De plasma TV zal eerst in de grotere warenhuizen en showrooms zijn te bezichtigen, voordat ze in de "normale" consumenten winkels te vinden zijn. Na Korea zal LG Electronics het plasmascerm lanceren in Noord-Amerika, en het Midden-Oosten

LG Electronics wil zich voornamelijk gaan richten op het produceren van plasma schermen voor het grote publiek: "De plasma beeldschermen winnen steeds meer populariteit, en de vraag ernaar word ook steeds groter, de grote van een scherm is zeer verkoop bepalend voor de klant, en natuurlijk speelt ook de prijs een rol. Dit 71 inch model is natuurlijk niet bedoeld voor een grote groep mensen, maar het laat wel zien wat LG in zijn mars heeft" Aldus B.H. Kim Vice President LG Electronics Benelux.

De wereldwijde plasma TV markt wordt voor dit jaar geschat op 3,5 miljoen stuks, voor 2005 op 6,3 miljoen. In 2006 zal dit aantal naar verwachting 10 miljoen bedragen en in 2007 12 miljoen stuks.