Op de nVidia stand van de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas heeft Infinium Labs een demonstratiemodel van haar nieuwe Phantom Console gepresenteerd.

Infinium Labs wil de console in juni van dit jaar uitbrengen en met de demonstratie op de CES de gerezen twijfels over de console wegnemen.
Het concept voor de console wijzigde een aantal keren en omdat het bedrijf nog niet eerder een demonstratie gaf van het apparaat, twijfelden veel mensen aan de geloofwaardigheid van Infinium Labs.

Het apparaat moet de concurrentie aangaan met bestaande consoles als de Playstation van Sony en Microsoft’s XBOX. De Phantom onderscheidt zich echter van de andere consoles door het feit dat games gedownload kunnen worden in plaats van dat ze als CD of DVD gekocht moeten worden.

De hardware is in eerste instantie niet echt indrukwekkend te noemen: Een Athlon XP 2500+ processor met een GeForce FX 5700 videokaart. Volgens Infinium Labs is het overigens nog niet zeker dat dit de definitieve specificaties van de Phantom zullen worden.
Verder is de console uitgerust met een 80gb harde schijf. Behalve dat het apparaat veel op een PC lijkt, draait het ook spellen die voor de PC zijn ontwikkeld.

Volgens het bedrijf is echter de sterke kant van het apparaat het reeds eerder genoemde download concept. Infinium Labs wil gebruikers van de console abonnementen aanbieden. Zo kunnen er bijvoorbeeld voor 20 dollar per maand ongeveer 5 tot 10 games gedownload kunnen worden. Het bedrijf beraadt zich op het moment nog over de definitieve prijzen en specificaties van de verschillende abonnementen.


De demo opstelling van de Phantom op de CES 2005 (© The Inquirer)

Het design van de console is goed uitgewerkt. De console zelf ziet er mooi en stijlvol uit. Extra aandacht is er besteedt aan de besturing van de console. Het keyboard is zo ontworpen dat het gemakkelijk op schoot te houden is. Daarnaast dient het ook als mousepad. Door een kantelsysteem is het keyboard zowel voor links- als rechtshandige gamers te gebruiken.

Volgens The Inquirer werkte de console naar behoren en speelde het de spellen goed af. Ook de menu’s en de navigatie zijn goed uitgewerkt.

Infinium Labs zal naar eigen zeggen elke maand circa vijftig nieuwe spellen aanbieden van onder andere Atari en Eidos.
Zoals gezegd is het de bedoeling om de Phantom ergens rond juni dit jaar op de markt te brengen. Naar verwachting zal de prijs van de console tussen de 199 en de 299 dollar uitkomen.