2min

Tags in dit artikel

,

De Phantom is een console aangekondigd door Infinium Labs terug in 2003. Deze console zou de strijd moeten aangegaan zijn met de Xbox en PlayStation. Hetgeen de Phantom speciaal maakte was het feit dat je niet naar de winkel moest gaan om je spellen te kopen maar gewoon via de console de games downloaden. Helaas, mooie liedjes duren niet lang …

De console werd bijna 3,5 jaar geleden voor het eerst aangekondigd. Velen hadden hun twijfels bij de console omdat er lange tijd weer niets werd over gezegd. Enkele maanden later dook hij weer op met de belofte om de console voor het eerst voor het echt te showen op de Ultimate Gamers Expo in Los Angeles op 15 augustus 2003. Hier is nooit iets van in huis gekomen en daarom werd de argwaan alleen maar groter.

Na nog een paar aankondigingen en uitstel werd de console dan toch voor het eerst in levende lijve gespot op de E3 2004 en later ook op de CES 2005. Allerlei gegevens zoals prijs en specs werden bekend gemaakt en ook de uitzonderlijke besturing. De controller is namelijk een toetsenbord en een muis, net zoals een pc zou je denken, maar het is toch nog een andere vormgeving. Het zogenaamde Lapboard is zo ergonomisch mogelijk gemaakt zodat het gemakkelijk op de schoot kan genomen worden en zowel voor rechts- als linkshandige mensen nuttig kan zijn.

Nu heeft Phantom Entertainment, de nieuwe naam van Infinium Labs, hun website volledig vernieuwd en er is nergens nog sprake van de Phantom console. Enkel het Lapboard staat er nog op, deze zou in oktober op de markt worden gebracht als ergonomisch toetsenbord/muis combinatie voor 129,95 dollar. Verder is de game download service die oorspronkelijk bedoeld was voor de Phantom console nu omgevormd naar een service voor Pc’s die draaien op Windows.