1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Er is op het internet een bericht opgedoken waaruit zou blijken dat Apple binnenkort een nieuwe variant van de Mini Mac op de markt gaat brengen.

Apple had al eerder aangekondigd meer pc-gebruikers over te willen halen met de nieuwe iPod-shuffle met flash geheugen en met de gunstig geprijsde Mac Mini. Uit het bericht blijkt dat Apple deze twee apparaatjes wil combineren tot een soort van stereoinstallatie.

De iPod Mac, zoals de nieuwe variant in het bericht genoemd wordt heeft een ingebouwd lcd-scherm en een aansluiting voor de iPod. De iPod Mac is voorzien van het Mac OS X 10 besturingssysteem en het muziekprogramma iTunes. Daarnaast is de Safari webbrowser geïnstalleerd samen met cd-brand software. Voor dat laatste is de iPod Mac uitgerust met een cd-rw writer.
Verder is het apparaat geheel afgestemd op muziek afspelen en surfen op het internet.

Het apparaat is verder voorzien van 2 usb-poorten, 2 FireWire poorten en een netwerkaansluiting. Ook is er een video uitgang voorzien, zodat er ook een groter scherm kan worden aangesloten op de iPod Mac.
Het is nog niet geheel duidelijk of het apparaat ook daadwerkelijk op de markt komt en ook niet wanneer het dan uitgebracht zou moeten worden.

Naar verwachting zal het apparaat circa 30.000 yen gaan kosten, wat neerkomt op ongeveer 240 euro.

Een automatisch gegenereerde vertaling van de originele bron is hier te vinden.

Wij bedanken phsos250 voor het insturen van deze tip!