1 min

Apple heeft per ongeluk verklapt dat er een nieuwe Mac mini zal worden geïntroduceerd later dit jaar. In de ondersteuningslijst van Boot Camp stond korte tijd het "Mac mini (Mid 2014)" vermeld. Inmiddels heeft Apple de verwijzing alweer weggehaald, maar de kans is dus groot dat Apple na de zomer een nieuwe Mac mini op de markt brengt.

De Mac mini is de goedkoopste Apple Mac die je kan kopen, een Mac mini is al te krijgen voor 619 euro, voor dat geld krijg je een klein kastje waarop Mac OS X draait. Een Mac mini is vergelijkbaar met een desktop-computer maar dan in een hele kleine behuizing. Bij een Mac mini moet je dan ook zelf nog een toetsenbord, muis en beeldscherm toevoegen.

De huidige Mac mini-configuratie stammen alweer uit 2012 en beschikken over Ivy-bridge processoren. Intel Core-processoren van de tweede generatie. De nieuwe Mac mini’s beschikken over een Haswell processor, een Intel Core-processor uit de vierde generatie. De nieuwe Mac mini’s zullen een stukje krachtiger zijn dan de huidige modellen maar vooral een stuk energiezuiniger, aangezien Intel daar de afgelopen jaren flink op heeft ingezet.

De exacte specificaties van de nieuwe Mac mini’s is nog niet duidelijk, maar het ligt voor de hand dat Apple met verschillende configuraties komt die alsmaar krachtiger worden net zoals nu het geval is.