2min

Tags in dit artikel

Lincoln West Studios, een gadget bedrijfje uit Amerika heeft plannen om een mp3 speler te maken van de beroemde PEZ snoepdispensers.
De PEZ dispensers zijn al jaren een begrip in de snoepwereld en zijn bekend door het design van de dispenser: een stick met daarin het snoep en bovenop een groot hoofd van een bekend film- of stripfiguur.

De mp3-spelers zullen een capaciteit krijgen van 512MB en zullen draaien op een Samsung chip. Uiteraard is ook een lcd-scherm voorzien. De makers zullen het design van de spelers zoveel mogelijk laten lijken op de originele PEZ-dispensers. Grappig is dat de grote hoofden uitwisselbaar zullen zijn tussen de snoep dispenser en de mp3-speler.


De hoofden op de PEZ dispensers zijn er in verschillende soorten, waaronder die van Star Wars personages

De ontwerper kwam op het idee naar aanleiding van een wedstrijd die georganiseerd werd door het bedrijf Altoids. Altoids is fabrikant van kleine pepermuntsnoepjes die ze verpakken in kleine tinnen blikjes. Het bedrijf had ontwerpers uitgedaagt om iets origineels te doen met de blikjes. De uiteindelijke winnaar had het voor elkaar gekregen om een speaker in het blikje te stoppen die vervolgens aan een iPod gekoppeld kon worden.

De spelertjes zullen gemaakt worden door het Amerikaanse bedrijf TX en ondersteunen MP3, WMA en OGG bestanden. Verbinding met de computer wordt gemaakt met een USB-kabel. De apparaten worden komende zomer verkocht voor 129 dollar. In eerste instantie vindt de verkoop alleen plaats via de website van de mp3-speler en bij gebleken succes ook in diverse winkels.

De maker denkt naar eigen zeggen dat er wel een markt voor zijn aparte mp3-speler is. Gezien de cult-status die de PEZ dispenser hebben in sommige landen is dat niet geheel ondenkbaar. Vanwege de grote diversiteit aan beschikbare hoofdjes is er ook altijd wel voor ieder wat wils. PEZ heeft momenteel dispensers van de Marvel SuperHeroes, The Simpsons, Disney, Looney Tunes, Sesamstraat en Star Wars in haar collectie.