Microsoft zal, in haar aankomende maandelijkse patchronde, een achttal patches uitbrengen waarvan een aantal kritiek zullen zijn. Dat blijkt uit een vooraankondiging op de site van de softwaregigant.

In de patchronde, die dinsdag wordt verwacht, zullen kritieke patches zitten voor Windows, Office, MSN Messenger en Exchange. Totaal zullen er zoals gezegd 8 patches komen, waarvoor er 5 stuks voor Windows zijn.

Ook zal er een nieuwe patch zijn voor Microsoft’s ‘malicious software removal tool’ tussen zitten. Met deze software kunnen Windows gebruikers de meest voorkomende virussen van hun computer verwijderen.
Verder meldt het bedrijf dat twee patches van hoge prioriteit die niets met beveiliging hebben te maken, beschikbaar zullen worden gemaakt via haar automatische Windows Update service.

Nadat het bedrijf in februari een heel stel patches uitbracht voor Windows, werd er in maart geen enkele patch uitgebracht. Microsoft is sinds dit jaar begonnen met het maandelijks uitbrengen van patches en doet sindskort ook vooraankondigingen van de te verwachten patches.