2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Tegelijk met de introductie van de Dual-Core AMD Opteron processors, viert de Opteron processorfamilie haar tweede verjaardag. Bij de ontwikkeling van de Opteron processors werkt AMD al jaren nauw samen met Kingston Technology – ‘s werelds grootste onafhankelijke fabrikant van geheugenmodules.

De multi-core technologie wordt door analisten algemeen gezien als de eerstvolgende revolutie wat betreft de verwerkingssnelheid van computers.

"De nieuwe Dual-Core AMD Opteron processors en de geheugens van Kingston vormen een dynamisch duo", aldus Mark Tekunoff, senior technology manager bij Kingston. "Onze geheugens vullen de AMD64 processors naadloos aan, in zowel single-core als dual-core configuraties."

Pat Patla, director server/workstation marketing van AMD’s Microprocessor Solutions Sector, vult aan: "Door continu samen te werken met Kingston onderstrepen we dat we steeds opnieuw tegemoet willen komen aan de snel toenemende eisen die gebruikers aan geheugens stellen, zowel wat betreft capaciteit als snelheid."

Kingston en AMD werken al sinds 1994 nauw samen op het gebied van ontwerp, engineering, onderzoek en ontwikkeling, het testen van systemen en internationale marketing. AMD heeft Kingston al een aantal keren als partner onderscheiden, het meest recent als Outstanding Partner in 2004 en Gold Sponsor van AMD’s Tech Tour en AMD64 Experiental Tour in de top 20 van de Noord-Amerikaanse markten.

Al vroeg in de ontwikkelingsfase van AMD64 onderkende AMD het revolutionaire karakter van mutiple-core processors. Het ontwerp van de AMD64-familie is daarop dan ook vanaf het eerste begin gericht. Met als resultaat nu de introductie van de Dual-Core AMD Opteron processors voor servers en werkstations. In de loop van dit jaar zullen daaraan dual-core processors voor desktops en mobiele computers worden toegevoegd.

De AMD Opteron processors zetten een mijlpaal met de Direct Connect Architecture en ondersteunen het gelijktijdig gebruik van 32- en 64-bits toepassingen. De processors bieden daarmee alle mogelijkheden om gefaseerd over te gaan van 32- naar 64-bits applicaties. Dat is een uitstekende investeringswaarborg die onder andere leidt tot een merkbaar lagere Total Cost of Ownership (TCO).

De AMD Opteron processorfamilie kent drie modellenreeksen: de 100 series (enkelvoudig), de 200 series (tot 2 processors) en de 800 series (tot 8 processors).