2min

Tags in dit artikel

, , ,

Klanten over de hele wereld kunnen sinds gisteren online controleren of hun exemplaar van Windows legitiem is. Daarnaast krijgen zij gemakkelijke en kosteloze toegang tot additionele software – ter waarde van ongeveer $450 – om hun Windows-systeem verder uit te breiden en te verbeteren.

Voorbeelden zijn onder andere de bètaversie van Microsoft AntiSpyware, de Microsoft Video Screensaver en videotutorials over het gebruik van Windows. Windows Genuine Advantage (WGA) is na een proefperiode van ongeveer een jaar nu live voor klanten uit de hele wereld. Het systeem is in staat om authentieke software te onderscheiden van vervalste of illegaal gekopieerde software en biedt klanten de zekerheid dat hun software volledig legaal is en hun alle mogelijkheden biedt die zij verwachten.

WGA maakt deel uit van Microsofts voortdurende streven om zijn klanten en partners te beschermen tegen softwarepiraterij. Volgens cijfers van de Business Software Alliance (BSA), kost vervalste software het bedrijfsleven en nationale economieën jaarlijks miljarden in verloren omzet. Klanten, bedrijven en resellers vragen Microsoft voortdurend om hulp bij het bestrijden van softwarepiraterij.

Een manier om vervalste software te bestrijden is ervoor te zorgen dat gebruikers inzien welke voordelen legitieme software biedt en dat zij hiervan ook kunnen profiteren. Klanten die deelnemen aan WGA krijgen gemakkelijke toegang tot updates, additionele software en andere voordelen.

Het WGA-validatieproces is zeer eenvoudig. Bij hun eerste bezoek aan het Microsoft Download Center, Windows Update of Microsoft Update, wordt klanten gevraagd of zij willen deelnemen aan WGA. Hun wordt dan verzocht een ActiveX-control te downloaden en te installeren, die de authenticiteit van hun Windows-software controleert. Wanneer de validatie succesvol is, wordt er een speciale downloadsleutel op de PC bewaard voor verificatie in de toekomst. Er wordt tijdens het validatieproces geen informatie verzameld die door Microsoft gebruikt zou kunnen worden om de gebruiker te identificeren of om contact op te nemen.

Voor organisaties met een volumelicentie heeft WGA geen gevolgen: deze klanten worden automatisch gevalideerd en kunnen direct hun updates downloaden.

Hier kun je een demo van WGA bekijken.