2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Het blijkt dat Sony flink in de buidel zal moeten tasten voor een Blu-Ray schijfstation voor de Playstation 3. Een enkel exemplaar kost Sony meer dan 100 dollar en die prijs moet ook doorberekend worden naar de consument.

Die 100 dollar lijkt in eerste instantie niet echt veel, maar in vergelijking met een standaard DVD +RW station is dat bijna twee keer zo duur. Microsoft zal DVD +RW stations in haar XBOX 360 gaan verwerken en zal een gigantische hoeveelheid van dergelijke stations moeten kopen. Daardoor zal de prijs per station veel lager gaan uitvallen dan de gemiddelde prijs van 50 dollar die een DVD +RW station nu kost.

Moet natuurlijk wel opgemerkt worden dat Blu-Ray op haar beurt wel een aantal voordelen heeft ten opzichte van de DVD standaard. Zo kan een dual layer Blu-Ray schijf maar liefst 50GB aan data opslaan en Blu-Ray spelers zijn backwards compatible met DVD.

Toch zal de PlayStation 3 dankzij Blu-Ray wel aanzienlijk duurder kunnen uitvallen dan de XBOX 360 en dat is ook precies wat Sony al eerder aankondigde. Microsoft speelt met de DVD +RW dan ook op safe en zal wellicht in de toekomst nog een HD-DVD of Blu-Ray versie van haar console uit gaan brengen.
De prijs en de vroege release van de XBOX 360 is dan ook in het voordeel van Microsoft, maar tegen de tijd dat de PlayStation 3 op de markt komt zal het bedrijf toch ook tegenmaatregelen moeten gaan nemen.