1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Sony Pictures heeft als eerste bekend gemaakt wat de prijs van blu-ray films gaat worden. Ook heeft de filmstudio andere plannen aangekondigd.

Verwacht word dat de eerste blu-ray films begin deze zomer verkrijgbaar zijn. De inkoopsprijs van de films is ongeveer net zo duur als toen DVD’s in 1997 op de markt verschenen, namelijk $17,95. Voor de consument ligt de prijs natuurlijk iets hoger, de nieuwste films zullen $23,45 gaan kosten. De nieuwe films op DVD zijn 15 tot 20 procent goedkoper. De hogere prijs voor blu-ray is om videotheken tevreden te houden.

Naast de prijs van blu-ray, heeft Sony Pictures laten weten films te gaan bundelen in pakketten met meerdere formaten, en deze pakketten tegen een lagere prijs aan te bieden. Deze bundels, bestaande uit verschillende films in zowel DVD als UMD formaat, zullen vanaf 28 maart verkrijgbaar zijn voor een prijs van $28,95. Dit is aanzienlijk goedkoper dan wanneer de films los gekocht worden, aangezien nieuwe films op DVD voor $24,96 tot $26,96 over de toonbank gaan.