1 min

Tags in dit artikel

, ,

Het Nederlandse bedrijf Soldius B.V. heeft een nieuw product voor iPod bezitters gelanceerd. Het gaat om een lader die werkt op zonne-energie.

Het bedrijf uit Apeldoorn heeft de lader ontwikkeld speciaal voor consumenten die overal hun apparatuur willen kunnen opladen. De lader is te gebruiken in combinatie met mobiele telefoons van Nokia en Motorola, en nu ook Apple iPod’s. Het apparaat is Soldius1 gedoopt, en is in staat om 6.58 volt bij een maximum van 320 milliampere te genereren in direct zonlicht.

De Soldius1 is erg duurzaam. Mits de gebruiker er geen rare dingen mee doet kan het apparaat zorgen voor maar liefst 90.000 oplaadcycli. Dit betekent ruwweg 5 keer opladen per dag, 365 dagen per jaar, en dat dan 49 jaar lang.

Er zijn 3 smaken van het apparaatje te krijgen. De keuze voor een van deze hangt af van het beoogde gebruik. De universele lader, geschikt voor iPod’s en mobiele telefoons, kost ongeveer $110 USD. Hiervoor krijgt de koper: de lader zelf, een mini USB kabel, 2 verwisselbare iPod adapters (geschikt voor de iPod, iPod Nano, iPod Mini en de iPod Shuffle) en 5 verwisselbare telefoon adapters.

Er is ook nog een iPod-only versie. Deze kost $99,99 USD. De versie die alleen voor mobiele telefoons geschikt is kost $89,99 USD.