1 min Devices

‘Apple wil apparaten met zonne-energie opladen’

Uit de aanvraag van een nieuw patent van Apple blijkt dat dit bedrijf het opladen van apparaten met behulp van zonne-energie mogelijk wil gaan toepassen. Dit blijkt uit een patentaanvraag die het Amerikaanse technologiebedrijf heeft ingediend.

Apple heeft een aanvraag ingediend voor een patent van een techniek die het mogelijk maakt een apparaat rechtstreeks gebruik te laten maken van zonne-energie voor het opladen van de batterij. Dit blijkt uit gegevens van het Amerikaanse patentbureau.

Met deze techniek wordt een apparaat uitgerust met een eigen systeemregelaar en oplader. Hiermee kan vervolgens de omzetting van zonne-energie naar bruikbare elektriciteit voor het apparaat worden geregeld.

‘Apple wil apparaten met zonne-energie opladen’
Het opladen met zonne-energie is natuurlijk niet nieuw te noemen. Wel is het zo dat doordat Apple naar verluidt zelf werkt aan deze techniek die het mogelijk maakt een apparaat op te laden met behulp van zonne-energie, niet afhankelijk zou zijn van een aparte fabrikant.

Gezien het op dit moment nog slechts een aanvraag van een patent is, kan nog niet zeker worden gesteld dat Apple de techniek ook daadwerkelijk zal gaan toepassen.

Bron:CNET