2min

Microsoft heeft gisteren een nieuwe update van Office voor iOS Insiders uitgebracht. Het gaat om versie 2.11, een preview voor de maart-update van Word, Excel en PowerPoint voor de iPhone en iPad. Daarnaast is er een aantal nieuwe functies uitgebracht voor Outlook voor iOS.

De nieuwe functies beslaan onder meer de mogelijkheid om teksten hardop voor te laten lezen in Microsoft Word en het wissen van segmenten in PowerPoint. Hieronder een compleet overzicht met de updates.

  • Kijk waar anderen werken [Excel]: Nu is het eenvoudig om te zien waar andere mensen in een bepaald worksheet bezig zijn. Zo is dus te zien op welke plek in het document anderen werken en welke content ze aan het bewerken zijn.
  • Luister naar je documenten [Word]: Word kan vanaf nu je documenten hardop voorlezen. De tekst die wordt uitgesproken wordt apart gemarkeerd zodat het meelezen ook makkelijk is.
  • Extra makkelijk opruimen [PowerPoint]: Met de functie ‘Segment Eraser’ kan je eenvoudig bepaalde delen van een presentatie geheel wissen. Zo is een presentatie zo ‘clean’ mogelijk en is deze extra mooi als je hem geeft.
  • Meer RSVP opties [Outlook]: Het is binnen Outlook makkelijker gemaakt om te reageren op uitnodigingen die je op je mobiel of tablet binnenkrijgt. De reactie die je daarop geeft is nu aan te passen en indien gewenst kan je een opmerking meesturen.
  • Makkelijk lezen [Word]: Mocht je het moeilijk vinden om bepaalde documenten te lezen als je ze binnen de app geopend hebt, kan je kiezen voor ‘Mobile View’. Dat past documenten geheel aan het scherm aan, waarmee ze makkelijker te lezen en bewerken zijn.

De nieuwe functies zijn nu beschikbaar in het Insider-programma en worden vermoedelijk deze maand nog uitgerold.