min

Tags in dit artikel

, ,

Volgens Nokia’s multimedia-divisie baas, Anssi Vanjoki, gaat door de mobiele telefoons de markt voor audio- en videoapparaten instorten.

Al in 2000 voorspelde Nokia dat de markt voor fototoestellen zou gaan instorten. Het lijkt er momenteel op dat dit inderdaad gebeurd is. Bedrijven die hun brood verdienen met fotografie, merken dat het steeds moeilijker wordt om winst te maken. Dit heeft te maken met de steeds beter wordende camera’s in mobiele telefoons. Eerder besloten al twee grote bedrijven, Agfa-Gevaert en Konica Minolta, om te stoppen met hun fotografietak. Volgens Vanjoki zullen er in het komende jaar meerdere bedrijven de handdoek in de ring gooien.

Het is dus waarschijnlijk dat de voorspelling die Vanjoki in de Financial Times deed, ook weer gaat uitkomen. Het lijkt er op dat de fabrikanten van muziekspelers de volgende zijn die door de mobiele telefoons ondersteboven worden gelopen. En aangezien de camera’s nog steeds verbeterd worden, zullen daarna de videocamera fabrikanten aan de beurt zijn.

Deze veranderingen zijn echter niet onopgemerkt gebleven door Apple. Het bedrijf is namelijk al een tijdje terug een contract aangegaan met Motorola, om iTunes geïnstalleerd mee te leveren op mobiele telefoons. Later dit jaar wil Apple echter ook haar eigen iPhone op de markt te brengen.