min

Tags in dit artikel

, ,

Zaterdag is Bill Gates als een popster ontvangen in Vietnam. Hij was daar op bezoek voor een toespraak in de universiteit van Hanoi. Na de toespraak die ongeveer anderhalf uur duurde kreeg Gates een staande ovatie van de duizenden studenten die aanwezig waren.

Na de toespraak vertrok de oprichter van softwarebedrijf Microsoft. Bij het vertrek klommen verschillende studenten op de auto om toch maar een glimp van de zakenman op te vangen. Bill Gates is een van de rijkste mensen op aarde, zijn vermogen wordt geschat op een slordige 50 miljard dollar.

De ondernemer is een voorbeeld voor veel Vietnamese studenten. In Vietnam is het gemiddelde jaarinkomen ongeveer 640 dollar, waardoor Vietnam één van de armste landen ter wereld is. Aan de andere kant kent Vietnam wel het hoogste percentage van illegaal softwaregebruik ter wereld, daar kun je bij wijze van spreken op elke hoek van de straat verkopers die illegale software pakketten aanbieden voor enkele euro’s.

Gates was niet enkel voor de speech in Vietnam, ook ontmoette hij daar de politieke leiders van het land. Hij verklaarde dat hij geïnteresseerd was om een vestiging neer te zetten voor de technologiesector. In het land zijn in elk geval genoeg werknemers te vinden, er wonen 83 miljoen mensen in Vietnam. Naar schatting is bijna de helft daarvan nog onder de 30 jaar.