2min

Tags in dit artikel

, ,

De BBC meldt vandaag dat uit onderzoek is gebleken dat mensen die een computer kopen best wat meer willen betalen voor hun aankoop als blijkt dat dit beter zou zijn voor het milieu. Het onderzoek is in opdracht van GreenPeace uitgevoerd. Het onderzoek is in negen verschillende landen over de gehele wereld uitgevoerd.

Het onderzoek wijst aan dat de Britten een bedrag van 117,- dollar en de Chinese tot een bedrag van 197,- dollar extra willen betalen als hun computer beter is voor het milieu. Elk jaar worden er alleen al in de VS 30 miljoen computers bij het grof vuil gezet. Dat wijst uit dat het dumpen van de computers wereldwijd een groeiend probleem wordt voor het milieu.

Computers worden steeds sneller en makkelijker bij het vuil gezet omdat er steeds sneller beter spullen op de markt komen, daardoor ontstaat een enorme hoeveelheid giftig afval wat zo gedumpt wordt. De vervuiling is in China en India het grootst. Het is niet raar dat China bij de grootste hoort omdat daar de populatie het grootst is.

Computerfabrikanten zeggen dat de consument zelf verantwoordelijk is voor het ontdoen van de oude computers. Dus gebruikers zouden zelf het initiatief moeten nemen om de computers op een milieu vriendelijke manier te laten vernietigen.

Werelds grootste computerfabrikant Dell heeft al laten weten dat zij verschillende giftige stoffen uit de computers te verwijderen. Na verwachting zal dit ogenschijnlijk in 2009 pas te verwezenlijken zijn. Andere grote bedrijven zoals HP, Samsung, Sony Ericsson en Nokia hebben ook al laten weten dat zij in de toekomst ook producten zullen gaan leveren die beter zijn voor het milieu.