AMD kondigt de ontwikkeling aan van DTX, een open standaard specificatie die het gebruik van Small Form Factor PC’s moet stimuleren. De DTX-standaard wordt ontworpen zodat OEMs, ODMs en componentenleveranciers innovatieve oplossingen kunnen leveren die kleiner en stiller zijn. De te ontwikkelen DTX-standaard is gebaseerd op de bestaande ATX-infrastructuur en profiteert hiermee van de typische ATX-kenmerken zoals rendabiliteit, uitgebreide systeemopties en compatibiliteit met oudere systemen. DTX-specificaties zullen in het eerste kwartaal van 2007 bekend worden gemaakt.

De nieuwe standaard wordt ontwikkeld voor energiezuinige processoren van AMD en van andere hardwareleveranciers, en zorgt voor compacte PC’s die minder energie verbruiken en stiller zijn. Door het lagere stroomverbruik kan er met kleinere systemen worden gewerkt, wat leidt tot lagere kosten voor koeling. Energiezuinige processoren verlengen de levensduur van PC’s en zorgen voor minder geluidsoverlast in kantoren of huiskamers.

OEMs profiteren ook van de kostenvoordelen die verbonden zijn aan standaardisatie. De DTX-standaard kan voor de SFF-markt doen wat de ATX-standaard de afgelopen jaren heeft gedaan voor de desktopmarkt.

Asus en MSI juichen de plannen van AMD voor een open DTX-standaard toe.